(foto: RK Eurofarm Pelister)
(foto: RK Eurofarm Pelister)

Pelister dobro namučio Kil, ali ostao na nuli

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.09.23. | 21:04

Nemci se dobro preznojili u Makedoniji

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja/

Makedonski šampion Eurofarm Pelister ostao je na „nuli” u EHF Ligi šampiona. Bitoljani su pali pred bundesligašom Kilom (20:23), ali su pokazali zube favorizovanim gostima. Nemci su očekivali lak trijumf, međutim, dobro su se namučili za pobedu. Odlučio je duži roster gostiju, a ključne su bile i greške Pelisterovih igrača kada su u dva navrata imali priliku da povedu.

Izabrane vesti

Predvođeni publikom domaćini su odigrali svoju najbolju partiju ove sezone u Lige šampiona. Makedonski šampion je bio konstantno rame uz rame sa gostima koji su očekivali rutinsku pobedu. Uvodnih 30 minuta obeležili su golmani Samir Belaksen i Kalifa Gedban, a više posla imao je golman Kila (10 odbrana). Zanimljivo, Belahsen je treći golman nemačkog tima ove sezone.

Zbog dobrih intervencija oba čuvara mreže, rezultat na poluvremenu glasio je samo 11:9 u korist gostiju.

Na početku drugog dela, Pelister je dobrom igrom bekovske linije, koju su predvodili Radivojević i Cehte, kao i važnim golom Pavla Petrovića došao do 17:17. Imao je domaćin i priliku da povede, ali je izgubio dve lopte. Delovalo je kao da su se u Pelisteru uplašili šanse da preuzmu inicijativu u meču, pa je Kil to iskoristio i serijom od tri gola pobegao na 22:19.

Najbolji strelci Kila bili su Niklas Ekberg i Elefsen – veliki talenat sa Farskih Ostrva – sa po pet pogodaka. Za makedonski tim Bogdan Radivojević je takođe pet puta bio precizan, a Nejc Čehte četiri.

Pelister u četvrtom kolu gostuje PSŽ-u, zatim Zagrebu, a ekipa se vraća kući tek u novembru, u šestom kolu, kada igra sa poljski Kielceom.

Piše: Martin Tanaskovski

EHF LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO

GRUPA A

Sreda

Eurofarm Pelister - Kil 20:23 (9:11)

Kjelce - PSŽ 30:29 (16:15)

Četvrtak

18.45: (6,25) Porto (12,0) Barselona (1,17)

18.45: (3,60) Zagreb (8,50) Kolstad (3,60)



tagovi

Rukomet LŠRK Pelister

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara